“Vi bliver ringet op af alle dem, der tror de har for højt et BMI… Og de opfylder ikke kriterierne til en fedmeoperation, så vi spilder hinandens tid.”

Nogenlunde sådan lød ordene fra den plastikkirurgiske klink, jeg havde i røret.

De fortalte ellers på deres hjemmeside meget grundigt om hvem der kunne få indsat en maveballon.

Men det hjalp ikke. De ringede stadigt, dem med for lavt – eller for højt – BMI. Det var nemlig kun inden for et interval, deres løsning ville være effektiv.

Klinikkens udfordring var, at de brugte alt for meget tid på de henvendelser, der aldrig kunne blive til kunder. 

 

Løsningen blev en online BMI beregner. 

Et lille stykke software på klinikkens hjemmeside, hvor de besøgende kunne indtaste højde og drøjde og straks få deres BMI-tal og som lever sit (næsten) helt eget liv, uafhængig af hjemmesiden.

Såre simpelt, men det gjorde en verden til forskel: De potentielle patienter fik en bedre service fordi de fik svar med de samme, om de opfyldte kriterierne – og personalet fik frigjort tid til andre opgaver da antallet af opkald faldt. 

Hvad er en online beregner

En servicefunktion til dine kunder! En hjælp til dine besøgende på hjemmesiden, så de kan søge, beregne eller blive præsenteret for valgmuligheder eller alternativer. Med det samme, lige dér hvor de er klar til at trykke på købsknappen.

Og en hjælp til dig fordi kunderne er forberedt på hvad tingene koster, hvilke services du kan tilbyde eller hvor meget de skal bestille.

 

Lad mig give dig et par eksempler:

Nye dæk til bilen

Du skal have nye dæk på bilen, men aner ikke hvilke du skal bestille.

Med en online beregner kan du nøjes med at vælge din bilmodel i menuen, og så præsenterer beregneren dig for de dæk, der passer netop til din bil. Det kan kobles sammen med muligheden for vinter- eller sommerdæk samt andre søgekriterier som pris eller dækproducent. 

Resultat: Du vælger dæk mellem de præsenterede resultater og lægger en ordre på de rigtige dæk med det samme.

 

Valg af lokale på konferencested

Din kunde leder efter et konferencested, der har et mødelokale hvor de kan sidde 30 personer ved u-bord.

Du har flere forskellige lokaler der har plads til 30, men det er ikke dem alle der er brede nok til en bordopstilling med u-bord. 

Når din kunde udfylder din online beregner, bliver de præsenteret for de lokaler der passer – og samtidigt kan du vise dem de forskellige priser på mødepakker og muligheden for, at kunden kan bede om at blive ringet op. 

Du har ikke kun mulighed for at vise resultater men også alternativer.

Resultat: Du bruger ikke tid på kunder, der har krav til opstillinger du ikke kan honorere – og de kunder du kan hjælpe ved allerede hvilke lokaler I taler om. Og har du ingen lokaler, der opfylder kriterierne, kan du vise din kunde lige så gode, eller måske endda bedre, alternativer.

 

Ny indkørsel

Du skal have nye fliser til indkørslen, men hvor mange m2 skal du bruge, hvis mønsteret er forskudt? Og hvad koster det?

Onlineberegneren kan prækonfigureres med de forskellige flisers størrelse, hvor meget mønstrene er forskudt og endda forskellige priskategorier, så kunden får forskellige typer af fliser og priser præsenteret. Du kan endda få et tilbud på levering og hvor meget det koster at få en håndværker til at lægge fliserne samtidigt med.

Resultat: Du ved allerede hvilke fliser du kan vælge imellem, hvor mange du skal bruge, hvad de koster og hvilken udgift du kan forvente til levering og en fliselægger.

Du skal altså ikke sidde og vente på et tilbud.

Som flise-sælger har du allerede klædt dine kunder på inden de kommer i kontakt med dig, så dem der kontakter dig er forberedt på pris og leveringstid.

Din onlineberegner kan indsamle de parametre, der er blevet valgt i drop down menuen på din side og sende dem til dig! Fuldstændigt anonymt for kunden – det er ikke deres navn, men hvordan vedkommende agerer der er interessant. De behøver ikke engang bede om, at du kontakter dem.

Med Google Tag Manager kan du indsamle statistik og tracke hvilke produkter der bliver valgt på din side, og så skal du selvfølgelig sørge for at placere dem på forsiden af din hjemmeside!

Puha, sådan en online beregner lyder dyr!

Måske…

De helt enkle med bare et par kriterier, som den ovenfor med udregning af BMI-tallet, kan jeg udvikle på en enkelt dag. Ikke nødvendigvis lige i morgen, men indenfor en overskuelig tidsramme.

Du skal ikke besvare mange ”forkerte” opkald eller mails før den udgift er tjent ind – især fordi kunden samtidigt oplever at få en bedre service.

De lidt mere komplicerede online-beregnere tager i sagens natur længere tid. Hvor længe den tager at udvikle og hvad den nøjagtigt koster kan jeg fortælle dig, når jeg har haft mulighed for at drøfte det med dig.

Fortæl mig hvad du har behov for og lad os tage en uforpligtende samtale.

Husk, at du altid kan begynde med en simpel version af en online beregner og så bygge flere kriterier eller valgmuligheder på efter behov.

Er du interesseret i at høre om en online beregner så skriv til mig på [email protected] eller ring til mig på 6915 4243.